Klooster Hude

Hude

Het voormalige kloosterterrein in Hude, nu in het bezit van de familie von Witzleven is een historisch juweeltje. Het 12 hectare grote park is aangelegd in Engelse landschapsstijl.  In het park bevinden zich naast de kloosterruïnes een kloostermuseum, een oude watermolen en een voormalige brouwerij waar nu een restaurant is.

 

Het park kent een rijke geschiedenis met verhalen uit diverse tijdperken. Zo ligt de oorsprong van het park bij de Cisterciënzer monniken. Zij kozen deze plek vanwege de bossen door de rustgevende omgeving konden de monniken zich goed op het geloof concentreren. Na het vertrek van de monikken kwam het in gebruik bij de Koninklijke families die de plek gebruikten voor de jacht. Eind 17e eeuw kwamen de overblijfselen van het Kloostercomplex in bezit van de familie von Witzleben.

 

Er werd een park in Engelse landschapsstijl aangelegd met typische kenmerken zoals kronkelende paden, reliëf, royale waterpartijen, oude boomgroepen, lanen en een bosgedeelte. Vanuit het park zijn er vele zichtlijnen naar het landschap in de omgeving.  

 

Een van de oudst bewaarde kassen van Noord Duitsland bevindt zich in het park. Hier bloeit een hele bijzondere, uiterst zeldzame, witbloeiende roos, Rosa Maréchal Niel. En er worden vele citrusvruchten gekweekt in de oranjerie die in de zomer in de tuin te bewonderen zijn.

Praktische informATIE

Meer info: www.gutsverwaltung-von-witzleben.de

Bezoekadres: von-Witzleben-Allee, D-27798 Hude

Toegang: Meerdere keren per jaar geopend. Data te vinden op de website. Betaalde rondleiding door park en ruïnes mogelijk.  

Openbaar vervoer: Met de trein, halte Hude, ca. 15 minuten lopen naar de kloosterruïne Hude

Horeca: Restaurant Klosterschänke

Kloostermuseum : Von-Witzleben-Allee 1a, 27798 Hude

 

Kloster Hude 3
Kloster Hude 1
Kloster Hude 2

U kunt geen content van deze pagina kopiëren