Waterburcht van lütetsburg

Lütetsburg

De tegenwoordige Lütetsburger Waterburcht is nieuwbouw. Het is opgetrokken op de oude muren die dateren uit het jaar 1517. Ook nu nog wordt het kasteel bewoond door het geslacht van de graven zu Inn- & Knyphausen. Daarom is het niet mogelijk de burcht te bezichtigen.

 

Verborgen achter de stenen muren ligt de circa 30 ha grote, met veel liefde onderhouden kasteeltuin Lütetsburg, een historisch kunstwerk van de natuur, dat in vroeg-romantische stijl is aangelegd. Het is een van de weinige parken in deze stijl die in Europa bewaard zijn gebleven. Nu is het in Noord-Duitsland de grootste Engelse landschapstuin in privébezit.
U kunt er, zoals Theodor Fontane al deed, via kronkelpaadjes teruggaan naar de 16e eeuw. Zo krijgt u met de historische gebouwen, de versierende figuren en de met inscripties versierde banken in het park een fantastisch idee van het ontstaan van dit tuinjuweeltje.

 

De kasteeltuin maakt grote indruk door de 150 soorten bomen en struiken, deels inheems en deels exotisch. De stichter van de tuin liet vaste planten en zaden per schip uit Noord-Amerika en China bezorgen: Zo ontstond midden in Oost-Friesland een oase van botanische diversiteit.

 Onder de oude bomen staan heel wat stinzenplanten, met name het tuingedeelte rond de  Maronenallee direct bij de ingang, op het Carolineneiland en rond de oude eik met vier stammen. Het is een schitterend gezicht als de narcissen bloeien, maar ook de krokussen, sneeuwklokjes, lenteklokjes, bosanemonen, blauwe sterhyacinthen, lelietjes-van-dalen en daslook zijn zeer de moeite waard. Er valt voor de bezoekers aan de kasteeltuin van Lütetsburg heel wat te ontdekken.

Praktische informatie

Meer info: www.schlosspark-luetetsburg.com

Toegangsprijs: 2 Euro; het park is het hele jaar door geopend; voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis gedurende de openingstijden van de winkel van april – oktober, maandag – zondag van 10-18 uur

Parkeren en adres: Landstraße 55, 26524 Lütetsburg

Voor hapjes en drankjes kunt u terecht in: Schlossparkcafé dagelijks van april – oktober 12-18 uur

Contact: info@schlosspark-luetetsburg.com

 

Lütetsburg 1
Lütetsburg 3
Lütetsburg week 07 schaap en sneeuwklokje

U kunt geen content van deze pagina kopiëren